mercoledì 21 marzo 2012

Στρατιωτικός δικαστής ζήτησε τη δίκη Γερμανού στρατιώτη για τη σφαγή της Κεφαλονιάς






Στρατιωτικός δικαστής στην Ιταλία ζήτησε σήμερα την δίκη ενός 89χρόνου Γερμανού, ο οποίος συμμετείχε στη μεγάλη σφαγή της Ιταλικής μεραρχίας Άκουι από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Σεπτέμβριο του 1943 στην Κεφαλονιά.  

Ο εν λόγω Γερμανός είναι ο Άλφρεντ Στορκ και κατηγορείται ότι σκότωσε 117 Ιταλούς αξιωματικούς, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εισαγγελέα Μάρκο Ντε Πάολις. Για την ιστορία, οι Ιταλοί συνθηκολόγησαν με τους συμμάχους στις 8 Σεπτεμβρίου του 1943 και η συγκεκριμένη μεραρχία συγκρούστηκε με τους Γερμανούς από τους οποίους ηττήθηκε για να παραδοθεί στις 21 Νοεμβρίου. Από όσους έμειναν στο νησί, οι 4500 περίπου από αυτούς εκτελέστηκαν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη ιστορία ήταν και ο άξονας του βιβλίου του Λουι ντε Μπερνιέ, Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι, πάνω στο οποίο βασίστηκε και η ταινία με τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ. 

http://www.lifo.gr




Στρατιωτικός εισαγγελέας στη Ρώμη διέταξε την προσαγωγή σε δίκη ενός 90χρονου Γερμανού, πρώην στρατιώτη, για τη συμμετοχή στου την σφαγή των Ιταλών στρατιωτών στην Κεφαλονιά, τον Σεπτέμβριο του 1943.
Ο ύποπτος, ένας πρώην δεκανέας, κλήθηκε σε δίκη από τον εισαγγελέα Marco De Paolis, για τη διαταγή εκτέλεσης 73 αιχμαλώτων Ιταλών στρατιωτών. Ο εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι διαθέτει το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό ενώ ένας εκ των επιζώντων, οLibero Cosci, που έμεινε για ώρες κάτω από τα νεκρά σώματα των συντρόφων του, δήλωσε ότι «είναι μία από τις πιο δίκαιες στιγμές της ιστορίας»
Το επεισόδιο αυτό, ήταν ένα από τα πολλά μίας γενικευμένης σφαγής που διαδραματίστηκε μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας  το 1943. ΄
Μετά τις 8 Σεπτεμβρίου του 1943, ο στρατηγός Antonio Gandin, είπε στους άνδρες της μεραρχίας Ακουί, να ακολουθήσει ο καθένας, σύμφωνα με την συνείδησή του ανάμεσα σε τρεις εναλλακτικές λύσεις: Να πολεμήσουν στο πλευρό των Γερμανών, να παραδώσουν τα όπλα τους ή να αντισταθούν στις Γερμανικές επιθέσεις. 
Τις επόμενες 8 ημέρες, 1300 άνδρες, σκοτώθηκαν ενώ ο συνολικός αριθμός των Ιταλών που έπεσαν θύματα των γερμανών στην Κεφαλονιά ξεπερνάει τις 9000.
Ο δεκανέας της Βέρμαχτ θα πρέπει να απολογηθεί για σφαγή εκ προμελέτης, με βασανιστήρια και σκαιότητα σε βάρος των θυμάτων.



http://www.kefalonitikanea.gr/2012/02/90.html#ixzz1pgpjNyjD

Nessun commento: